Leerlingen

In de afgelopen jaren hebben wij aan veel jongeren les gegeven. Een aantal is zelf zwarte bandhouder geworden. Hierbij zitten nog geen vrouwen, maar daar komt wellicht door de huidige groep verandering in. Voor ruim een jaar geleden heeft een groep leerlingen getoond op de goede weg te zijn. De groep bestaat uit onze jongste leerling, Orlando (witte band) en de oudste, Bjorn (groene band). Een groep met veel talent.
3 Leerlingen wilden hun verhaal wel kwijt. .

 

Martijn.Shaolin Kempo School Utrecht “ Via Scott ben ik op de club gekomen. In het begin moest ik even wennen aan de training, maar het is erg leuk om te doen en ik heb er veel plezier in. Ik ben nu groene bandhouder en leer steeds nieuwe dingen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, maar ik heb genoeg tijd.” . . .

 

 


 

Shaolin Kempo School Utrecht

Scott Wat ik zo leuk aan Kempo vind. “Eigenlijk gewoon alles, de manier van bewegen, het aanvallen, afweren en de samenwerking tussen leerlingen en de leraren, iedereen heeft respect voor elkaar en je leert je lichaam en geest optimaal te gebruiken. Deze manier sporten maakt je fit, snel, soepel en alert en je krijgt er een goede conditie en uithoudingsvermogen van. Verder vind ik het leuk dat jij je wat zelfverzekerder gaat voelen in bedreigende situaties zonder dat je agressief overkomt. Want je mag Kempo niet gebruiken om te vechten, maar wel om je te verdedigen als het werkelijk nodig is”. .

 

KirstenShaolin Kempo School Utrecht “ Via mijn zwager Luuk, hoorde ik dat er een kennis van hem in Utrecht les gaf in Kempo. Mijn broer en ik hebben toen gevraagd of wij een les mee mochten trainen. Na de proef les hebben we ons ingeschreven en trainen nu 2 dagen in de week. Eddy is een van de leraren die les geeft. Wat kan hij “praten” zeg! Maar hij zegt zelf dat hij het alleen in het begin doet om de les en techniek begrijpelijker te maken. De conditietraining valt wel mee. Wat mij betreft mag het zwaarder. Voor mijn gele band examen was ik heel zenuwachtig en ontzettend blij dat ik geslaagd was. De oranje band examen viel gelukkig mee. Voor mijn groene band examen heb ik wel zwaarder getraind, je moet ook veel meer doen. Tussendoor hebben we ook meegedaan met een demonstratie. Deze werd in een park gehouden. Door al die mensen die kwamen kijken was ik behoorlijk zenuwachtig. Dit doe ik dus nooit meer! Hahahaha". . .